دست نوشته های شهید

بخش بعدی                                                                                   بخش قبلی
دست نوشته های شهید محمد مهدی جلیلی بهابادی (بخش یازدهم)
بسیار سفر باید ، تا پخته شود خامی!...
سفر، شادابی روح و نشاط خاطر می آورد. تفریحی است سالم و مباح، به شرط آنکه آن را به گناه نیالایی...
سفر، آزموده کند مرد را هم از دل براند غم و درد را
زگیتی بد و نیک، بنمایدش و ز آن گنج دانش بیفزایدش
اگر سفر کنی، تجربه ها به دست می آوری، شناختها پیدا می کنی، قوایت تجدید می شود، پخته و دنیا دیده و مجرّب می شوی، شگفتیهای خلقت و آیات الهی را میبینی و ... کوههای سر به فلک کشیده را مشاهده می کنی، و بیابانهای گسترده را، و دریاهای عظیم و رودهای خروشان و چشمه ساران زیبا را ،؛ و طبیعت زنده و پر لطافت را، و حیوانات گوناگون را، و گیاهان رنگارنگ را، و استانهای جور واجور را، و با عادات و رسوم مختلف و افکار و عقاید گوناگون و اقوام و نژادها و فرهنگها و ملیتها و لهجه ها و مراسم و مردم و شهرها و روستاها و ... آشنا می شوی...
و از همه چیز ، بهره می گیری و بردانش خود می افزایی. سفر، افق دید را گسترش میدهد، سطح فکر را بالا می برد، جهان بینی را وسعت می بخشد. اگر مسافرت کنی، از وضع دیگران با خبر میشوی، از وضع خود، دیگران را باخبر میکنی.
سفر وسیله شناخت است. هم خود را میشناسی و هم دیگران را که با تو همسفر بوده اند. زیرا، سفر با رنجها و مشقتها و حالتهای غیر طبیعی و حوادث غیر منتظره و موقعیتهای استثنایی، همراه است و در چنین وضعیتی است که خصلتهای درونی، بروز میکند، نقاط قوت و ضعف، آشکار می شود. آزمایشی است برای هر کس هم میتوانی خود را بشناسی، که چند مرده حلاجی، و هم دیگران را که با آنان سرو کار داری از این روست که گفته اند: اگر میخواهی کسی را بشناسی با او مسافرت کن.
چند گونه سفر داریم:
1-سفر عبادی، برای انجام وظیفه شرعی
2-سفرعلمی، برای بالا بردن سطح دانش
3- سفر تجاری، برای کسب فایده بردن
4-سفر تفریحی و جهانگردی و سیاحت،
5-سفر رزمی، برای جهاد و مرزبانی
6- سفر تبلیغی، برای بیان احکام دین
7-سفر هجرت، برای فرار از حکومت ستم
8-سفر زیارت، این سفر نیز خود بر دو گونه است الف) زیارت مردگان ب) زیارت زندگان
در سفر برای دیدار از زندگان ، دانش اندوزی است. و اما سفر زیارت احیاء:
دیدار علماء؛ چه فیضها و برکاتی دارد و در رشد علمی و اخلاقی انسان، سودمند است؛ دیدار بستگان و ارحام؛ ثواب بسیار دارد و صله رحم عمر را طولانی می کند، دیدار دوستان؛ روابط محبت آمیز و الفتها را تحکیم می بخشد.
و اما زیارتهای مقدس در مزارهای متبرّک:
سفارش شده به؛ زیارت خانه خدا در سفر حج
زیارت مرقد رسول گرامی اسلام
زیارت ائمه هدی و پیشوایان معصوم
زیارت قبور شهدای راه حق
زیارت قبر انبیاء، اوصیاء صحابه، تابعین
زیارت قبر اولیاء و زهّاد و علمای بزرگ
زیارت قبر امامزاده ها، زیارت قبور مؤمنین
امام سجاد (ع) 25 بار پیاده به سفر حج رفت
برای هر گامی که در مسیر زیارت ائمه برداشته شود فضیلتهاست. امام رضا (ع) فرموده است: (انّ لکلّ اما عهداً فی عنق اولیاء و انّ من نمام الوفاء بالعهد زیاره قبورهم «هر امامی را بر گردن دوستان و پیروانش، عهد و پیمانی است و از جمله اموری که وفاء به این عهد و پیمان است، زیارت قبور ائمه است...»(محجه البضاء/ ج 4/ ص 45)
آن همه تأکید در مورد زیارت کربلا شده است.
و چه مقدس و سرنوشت ساز است گام رزمندگانی که برای فتح کربلا و مهیا کردن مقدمات زیارت حسین (ع) زمین جبهه های نورانی را می نوردند
چه عزیزند، آن از جان عزیزترانی که برای اجرای حکم خدا و دفع دشمن و دفاع از اسلام، به جبهه های سفر کرده اند. چه سعادتمندند آن مجاهدانی که در راه عشق حسینی، سر می بازند و شهید می شوند، چه افتخار آفرینند آن روحیه های سرشار از ایمان و دلهای لبریز از عشق به اسلام، که نوروز را در جبهه و سنگر می گذرانند وبرای رضای خدا، مرزهای اسلام را پاس می دارند.
آری... ارزش حیات، به این اهل سیر سلوک و عرفان است.
گر سالک کوی حسینی گر پیرو پیر خمینی رو به سوی جبهه کن در آرزوی کربلا
آری...

ثبت نظر:
نام و نام خانوادگی(اختیاری):
نظر شما:

نظرات بازدیدکنندگان:
نظری ثبت نشده است